Google Books - Гугл Књиге

Директан приступ је преко линка http://books.google.com/.
Ова услуга је специјализована за претраживање књига на Интернету. Уз помоћ Google Books претраживача могућа је претрага и проналажење књига, као и добијање информација о њиховој доступности како у електронској тако и папирној форми.
Google Books нуди могућност да се креира лична виртуелна библиотека коришћењем опциј
Додај у Моју библиотеку. Да би се користила ова могућност, неопходно је прво отворити лични налог на Google-у или да будете већ пријављени.
Преко Google Books претраживача, могуће је у највећем броју случајева добити преглед књиге, тј. могуће је видети само делове књиге. У подешавањима за напредну претрагу Advanced Book Search могуће је изабрати да се претражују само оне књиге које су доступне у пуном тексту. У пуном тексту су доступне оне књиге за које је истекао период трајања ауторских права, тако да су углавном доступне старије књиге.

Насловна страна услуге

Насловна страна услуге је веома слична стандардној страни за претраживање с том разликом да је јасно да се претражајују само књиге.

Коришћење

Уколико се унесе назив књиге (рецимо "На Дрини ћуприја")
 добија се екран као на слици
Притиском на линк Додај у Моју библиотеку који се налази поред сваког резултата претраживања додајете наведени наслов у збирку при чему претходно треба да одлучите о статусу књиге
  • Омиљено
  • Тренутно на читању
  • За читање
  • Прочитано

Моја библиотека

Уколико кликнете на линк Моја библиотка отвара се следећи прозор
Ако одете на линк About Google Books отвориће се следећи прозор

Уколико кликнете на линк
Comments